Wat is cashback?cashback

Cashback betekent letterlijk ‘geld terug’, dus is het geen echte korting, maar een bedrag dat je terugkrijgt na aankoop van een bepaald product. Een voorbeeldje:

 1. Je registreert je op een cashback website en krijgt 5% terug op je aankopen bij een bepaalde webshop.
 2. Je koopt vervolgens (via de cashback website) een aantal artikelen op de webshop van samen € 120.
 3. Het saldo van je cashback account wordt, na bevestiging, verhoogd met € 6,00.

Dit lijkt misschien niet veel, maar in 2019 gaven alle Nederlands bij elkaar ruim 25 miljard uit aan online aankopen (onderzoek Gfk). Dat is per Nederlandse inwoner ongeveer € 1500, met een 5% cashback is dat dus ongeveer € 75 per jaar, waar je niets voor hoeft te doen!

Er zijn goede systemen waar het allemaal automatisch wordt geregeld, maar bij sommige sites moet je het zelf aanvragen. Let daar dus op als je ook iets met cashback acties van plan bent.

Hoe werkt het eigenlijk?

In Nederland zijn er ongeveer 30 sites die cashback aanbieden en daarmee heel veel webshops die met hen samenwerken. Als een koper wordt doorgestuurd naar een website waar de aankoop plaatsvindt, krijgt de cashback site een vooraf afgesproken bedrag van het verkochte product. Een gedeelte (of alles) van dit bedrag wordt teruggestort naar de consument die de transactie heeft uitgevoerd.

De meeste cashback-sites hanteren een minimum bedrag voordat ze het geld uitkeren. Pas boven een bepaald bedrag kunnen leden het laten overmaken naar hun rekening. Andere sites hebben een systeem waar je punten spaart die je kunt inruilen voor cadeaus of geld.

Soms kunnen leden ook op andere manieren geld verdienen, zonder iets af te rekenen, Bijvoorbeeld: offertes aanvragen, aanbrengen van nieuwe leden of online enquêtes invullen.

Enquêtes invullen voor geld

Een goede en betrouwbare site om geld te verdienen met het online invullen van enquêtes. ListWise, de website waar je nu bent, is hierin gespecialiseerd en biedt enquêtes aan die je tegen een vergoeding kunt invullen. Het is eenvoudig en we hebben alleen je mailadres, geboortedatum en postcode nodig (we bellen nooit!).

Hoe werkt ListWise?

ListWise werkt eigenlijk heel simpel. Om te beginnen schrijf je je in, dat kan hier: http://www.listwise.nl/inschrijven/ Als je dat hebt gedaan krijg je snel een mail met de eerste uitnodiging om een onderzoek in te vullen. Hiervoor krijg je een vergoeding wat varieert tussen de €0,40 en €2,50. Deze bedragen spaar je op in je account en als je €10,- hebt bereikt kun je kiezen om het uit te laten betalen via iTunes of bol.com tegoed of een bankoverschrijving, maar je kunt natuurlijk ook verder sparen. Er zijn eigenlijk 3 simpele stappen:

 1. Schrijf je in
  Door je in te schrijven bij ListWise krijg je toegang tot het online invullen van vragenlijsten. Elke keer wanneer er een nieuw marktonderzoek beschikbaar is ontvang je per email een verzoek om mee te doen.
 2. Vul enquêtes in
  Door enquêtes in te vullen help je organisaties om hun producten te verbeteren. In ruil voor de informatie betalen deze organisaties een leuk extra zakcentje. Invullen kan gewoon vanuit je luie stoel: op de computer, tablet of smartphone.
 3. Word betaald
  Voor elke afgeronde enquête krijg je een bepaald bedrag betaald. Wanneer je de €10 bereikt kan je dit laten uitbetalen in geld of waardebonnen

Schrijf je nu in!

cashback