ListWise is een website waar je geld kan verdienen door het invullen van enquetes, maar er zijn natuurlijk nog veel manieren. YouTube is de nummer één website voor het delen van video’s ter wereld. Hier worden door gebruikers geüploade video’s opgeslagen, die clips worden genoemd. De meeste van deze clips zijn korte films die zijn gemaakt door onafhankelijke makers om te delen met vrienden en familie. Veel van deze clips bevatten nu echter ook originele programma’s die zijn gemaakt door grote mediabedrijven, zogenaamde YouTube-kanalen. Deze kanalen hosten video’s waarin één persoon of bedrijf over een bepaald onderwerp of product praat. Google is eigenaar van YouTube en houdt ook toezicht op alle video’s die erop verschijnen, inclusief de video’s die door gebruikers worden geüpload. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je als maker geld kunt verdienen met YouTube. De kans is groot dat je al weet hoe waardevol video-inhoud is – per slot van rekening besteed je tegenwoordig waarschijnlijk meer tijd aan het bekijken van video’s dan aan het lezen van tekst. Maar als je video monetization nog niet ontdekt hebt, is dit misschien niet het nieuws voor jou! Hier zullen we enkele van de beste manieren bespreken om geld te verdienen met uw favoriete shows en een inkomstenstroom te creëren vanuit uw passie.

Creëer video-inhoud voor YouTube

YouTube is een geweldige plek om wat extra geld te verdienen als je wat vrije tijd over hebt. Als je niet een van de vele makers bent die al geld verdienen aan hun video’s, is dit een gemakkelijke manier voor jou om te beginnen met het genereren van inkomsten. YouTube maakt het mogelijk voor mensen zonder ervaring in videoproductie om inhoud te creëren en adverteerders te helpen hun doelgroep te bereiken. Met alleen een computer en een internetverbinding kan iedereen een maker zijn. Er zijn drie soorten YouTube-kanalen die je kunt maken:

  1. een individueel kanaal, waar de enige focus ligt op het tonen van je eigen persoonlijke content;
  2. een bedrijfskanaal dat gericht is op inhoud van één bedrijf; en
  3. een partnerkanaal, waar makers originele programma’s kunnen maken over onderwerpen die tot stand zijn gekomen met de hulp van sponsors.

Advertenties in uw video invoegen

Een manier waarop je geld kunt verdienen aan je YouTube-kanaal is door advertenties in je videoclips op te nemen. YouTube zal je enkel toelaten om te adverteren op de site als je een geverifieerd bedrijf bent, wat betekent dat andere mensen je inhoud moeten hebben geïdentificeerd als een advertentie. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen, maar het is het helemaal waard, want als je eenmaal geverifieerd bent, zal Google de inkomsten met je delen voor al je weergaven. Als maker, dit werkt meestal goed voor u, omdat Google deelt een deel van de advertentie-inkomsten met makers op hun platform. Hoewel dit niet levensveranderend is, kan het genoeg zijn om je inkomsten aanzienlijk te laten groeien als ze toevallig toenemen.

Verdien inkomsten uit YouTube Partners Programma

De eerste manier om geld te verdienen aan YouTube is met het YouTube-partnerprogramma. Dit programma stelt content creators in staat om geld te verdienen aan hun video’s door middel van advertenties, abonnementen, of merchandise. Met dit programma kun je kiezen welke soort advertenties je video moet hebben en je beslist of je een Abonneer knop in je video wilt opnemen. Content creators krijgen ook betaald voor merchandise die wordt verkocht vanaf hun website – sommige creators krijgen zelfs betaald per verkocht item.
Een andere optie om geld te verdienen als maker van inhoud is via abonnementen. Je kunt een advertentie-ondersteund kanaal of een abonnementskanaal opzetten en beide soorten kanalen beschikbaar hebben op je YouTube-account. Als iemand zich abonneert op je kanaal met een bepaalde hoeveelheid tijd kijken, zal het worden gecompenseerd in de vorm van advertentie-inkomsten aandeel. Met andere woorden, als iemand begint te kijken naar je show na 30 seconden en ze blijven tot het eindigt, zou je worden gecompenseerd met 30% van de advertentie-inkomsten die ze genereren terwijl ze kijken!
Als je meer geld wilt verdienen met YouTube, probeer dan koopwaar te verkopen op je website die gerelateerd is aan waar je het over hebt in je video’s. Je kunt ook deelnemen aan gesponsorde posts waarbij merken exclusieve inhoud sponsoren met producten die in de video worden genoemd als onderdeel van een bredere campagne of social media-marketingcampagne.

Schrijf en publiceer kwaliteitsartikelen over uw niche-onderwerp

Als je talent hebt voor schrijven, kun je dat gebruiken om geld te verdienen met YouTube. Een artikel schrijven is de eerste stap om geld te verdienen met YouTube. Maar vergeet niet dat kwaliteitscontent het altijd wint van kwantiteitscontent. Wanneer je publiek je video’s bekijkt, zullen ze meer van je inhoud willen zien. Dit betekent dat je niet slechts een paar, maar veel artikelen en videoclips van hoge kwaliteit moet produceren en deze moet uploaden op YouTube, zodat je een grote aanhang opbouwt en je inkomsten uit advertenties kunt verhogen.

Creëer je eigen producten voor je YouTube fans

Veel YouTube-makers verdienen geld met de verkoop van merchandise en virtuele goederen zoals abonnementen of lidmaatschappen. Een van de beste manieren om geld te verdienen is door een virtuele goederenmarktplaats te creëren waar je je eigen merchandise kunt verkopen. Deze items kunnen van alles zijn, van kleding tot lidmaatschappen, abonnementen, of zelfs branded content die je produceert als unieke video-inhoud. Je kunt ook je eigen merkartikelen verkopen op platforms als Etsy.